BORN TO BE WILD

Wyatt i Billy, dos joves que creuen els Estats Units en moto, fent camí cap a Nova Orleans per celebrar el Mardi Gras descobreixen el moviment hippy i l’Amèrica més conservadora, tot en el mateix viatge. Eren els anys 60 i aquesta pel·lícula, Easy rider i la cançó amb que començava, Born to be wild, esdevenien ràpidament l’emblema i símbol d’una generació, d’un moviment, d’una manera de veure les coses. Era una autèntica road trip.

Les road trips o pel·lícules de viatge podrien considerar-se hereves directes de les obres d’escriptors que viatjaven, o viatgers que escrivien, tant fa. Des de Jack Kerouac, Saint-Exúpery, Ernest Hemingway o Washington Irving, tenim un munt de testimonis de persones que han fet la maleta (o la motxilla) i han esdevingut veritables rodamóns, parant aquí i allà per a explicar-ho després.

Potser, després de tants anys, aquell esperit de born to be wild no està tan desfassat. Ja no hi ha hippies i el món s’ha fet més adult, eficient i connectat, i també més injust i exigent. Però les ganes de conèixer altres llocs, altres persones, altres maneres d’entendre la vida, probablement i precisament per aquest alt grau d’exigència, queden intactes.

Per al rodamón expert, no hi ha cap altra llengua que la de voler comunicar-se i escoltar. Els viatges ens aporten aquesta obertura de ment que ens fa més fàcil la tasca d’entendre a l’altre, que ens deixen veure el món tal i com és, sense cap (o al menys no tants) prejudici. I aquesta actitud és exactament la mateixa que ens possibilita aprendre una llengua amb més facilitat, la necessitat de comunicar, expressar i entendre allò que ens envolta. Per això quan viatgem, quan anem a un altre país a aprendre una llengua, quan ens relacionem amb persones d’altres països, quan en definitivia, obrim la nostra ment (i també el nostre cor) als altres, tot flueix i ja no es tracta senzillament d’aprovar un examen, d’aprendre anglès perquè volem ascendir a la nostra feina sinó de fer una cosa que ens apassiona, d’adquirir una eïna que ens connecta amb el món, de tornar, una vegada més a estar On The Road.

easyrider


Deja un comentario