Dies difícils al planeta terra

Hem viscut uns dies convulsos després dels atemptats terroristes de París. Hem sentit que s’ha traspassat alguna frontera i que l’horror, la por, la mort, també toquen les portes de casa nostra. Els governs dels països apel·len als sentiments patriòtics, treuen els exèrcits, tanquen els aeroports, escorcollen els ciutadans.

I nosaltres, que només som uns professors que ens guanyem la vida intentant transmetre la nostra passió per les llengües, per altres cultures, per altres maneres de veure el món, tenim la sensació de que alguna cosa, potser molt més senzilla i més humana està fallant i falla en tot això.

El coneixement i reconeixement de l’altre, la solidaritat, la tolerància, ens arriben en gran mesura gràcies a l’educació que rebem, a casa, a l’escola , a la vida. Una educació que ens hauria de fer forts davant dels fanatismes, que hauria de donar igualtat d’oportunitats i ens hauria de fer ciutadans crítics amb allò que ens envolta. Ciutadans actius i compassius.

No només necessitem un món més segur sinó sobretot un món més lliure i més just.

Us deixem amb un quadre de Norman Rockwell, que retractava el primer dia d’escola de Ruby Bridges, qui, en 1954 intentava ser, sense voler-ho probablement, la primera nena afroamericana que assistia a una escola “de blancs”. Una acció aparentment insignificant que ho va canviar tot.

trenzas

Will team

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s